Welke slippers en sandalen zijn geschikt voor mooi weer

6 laarsjes

Als het zomer is kiezen we graag voor een luchtige en comfortabele schoen, maar wat is dan de beste keuze? Zeker voor je kind is de keuze moeilijk, want ga je voor sandalen kind, teenslippers of zelfs blote voeten? Lopen op blote voeten is eigenlijk een natuurlijk principe en het leert je kind om goed te lopen. Let wel op bij voetproblemen of ziektes zoals diabetes of reuma. Dan kan het namelijk zo zijn dat je een verminderd gevoel hebt in je voeten, je voelt dan niet meer of iets scherp is of niet. Dit kan leiden tot verwondingen aan je voeten.

Buiten lopen op teenslippers

Als je op teenslippers loopt dan is het makkelijk om deze te verliezen. Hierdoor ga je klauwen met je tenen, zelfs als je een slipper hebt met meerdere bandjes is dit het geval. Dit kan ervoor zorgen dat je voeten overbelast raken. Als dit zo is dan loop je een hogere kans op zaken zoals hielspoor en peesplaat ontstekingen. Je kan dus zeker wel gewoon lopen op teenslippers, maar op de plekken waarvoor deze bedoeld zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zwembad of het strand, waarbij het belangrijk is dat je blote voeten enigszins beschermd zijn.

Sandalen ideaal voor buiten

Sandalen zijn luchtige, open schoenen en hebben vaak een dichte hiel. Dit kan ervoor zorgen dat jouw voet beter contact maakt met de grond tijdens het lopen. De zool is vaak gemaakt van een stug materiaal en zit aan de bovenkant vast aan je voet met één of meerdere riempjes. De tenen zijn vaak open, maar je hebt ook sandalen met een gesloten neus. Vrouwen sandalen hebben vaak een hogere hak terwijl jongens sandalen er vaak wat sportiever uitzien. Sandalen komen in allerlei toepassingen voor, van dansschoenen, tot outdoorsandalen tot luxe sandalen voor onder een jurk.