Blijf op de hoogte wat jouw kind bij een kinderdagverblijf allemaal doet

Opvang

Wanneer je jouw kind afzet bij een kinderdagverblijf ben je natuurlijk de hele dag benieuwd wat er allemaal gebeurt. Misschien zet jouw zoontje of dochtertje wel zijn of haar eerste stapjes die jij dan net mist. Als je aan het einde van de dag je kind ophaalt heb je natuurlijk tientallen vragen voor de medewerker. Helaas ben jij niet de enige en hebben de andere ouders hetzelfde. Wanneer de leidster net met een andere moeder of vader in gesprek is dan is de kans groot dat je niet alles kunt vragen wat je kind die dag heeft gedaan.

Opvang

Het bijhouden van een schriftje

Sommige dagverblijven houden een schriftje bij met alle informatie wat er die dag is gedaan. Dat kan erg handig zijn, want op die manier kun jij ‘s avonds nog een rustig nalezen wat je kind die dag allemaal heeft beleefd. Ook is het hierdoor gemakkelijker om er samen nog even rustig over te praten. Zo’n schrift is bijvoorbeeld te bestellen via Bol.com, maar soms heeft een kinderopvang ook zelf al iets wat zij gebruiken en dus gebruikt kan worden.

In een schriftje worden natuurlijk niet alle details van de hele dag vermeld, maar hier kunnen dagelijks de hoogtepunten in worden opgeschreven. Heeft jouw kind bijvoorbeeld veel met andere kinderen gespeeld, hebben ze die dag nog speciale activiteiten gedaan of is er verder iets bijzonders gebeurd. Hieronder nog een aantal tips die als aanvulling op het schriftje gebruikt kunnen worden:

  • Foto en videomateriaal geven een nog beter beeld en zijn een leuke aanvulling op het schriftje. Foto’s kunnen erbij in het schriftje worden geplakt.
  • Wanneer je ‘s avonds thuis bent is het leuk om de dag met je kind door te nemen.
  • Wanneer er met thema’s wordt gewerkt dan is het leuk en handig om deze gecategoriseerd in het schriftje bij te houden.

Communicatie tussen kinderdagverblijf en ouders

Naast het schriftje is het verstandig om van tevoren altijd goed te informeren over hoe de communicatie verloopt tussen het kinderdagverblijf en de ouders. Woon jij Groningen of omgeving? Neem dan een kijkje bij hun kinderdagverblijf Groningen. Zij zijn een hoogwaardige opvang waar de communicatie met de ouders als erg belangrijk wordt gezien. Een plek waar je jouw kind dus met een gerust hart achter kunt laten en laten goed op de hoogte wordt gehouden over alles wat er wordt gedaan.