De voordelen van een gastouder

Kleuters opvang

De eerste weken na de bevalling kan je samen volledig bij de kleine zijn. Na een paar weken gaan de meeste partners echter weer aan het werk. Na een paar maanden gaat doorgaans ook de moeder van het kind weer aan het werk. Nou gaan de meeste ouders na de geboorte van hun kind iets minder werken, maar volledig stoppen komt niet heel vaak voor. Je kindje zal je dan naar een opvang willen brengen. Een populaire vorm van opvang is een gastouder. Twijfel jij eraan om je kindje naar een gastouder te brengen? In deze blog vind je alle voordelen van een gastouder. Ben je al op zoek naar een Gastouder Nijmegen? Kijk dan op www.4kids.nl.

Minder kinderen

Bij reguliere opvang zijn doorgaans veel kinderen en niet veel begeleiders. Dat is natuurlijk fijn, omdat ze veel van elkaar leren en alvast worden voorbereid op het onderwijs. Toch heeft zo’n grote groep veel nadelen. Deze nadelen worden opgelost bij een gastouder die vaak maar 5 kinderen per dag opvangt.

Meer aandacht

Logischerwijs hebben 2 leidsters minder aandacht voor een groep van 16 kinderen dan dat een gastouder heeft voor hooguit 5 kinderen. Je kindje krijgt dus simpelweg veel meer persoonlijke aandacht, net als thuis!

Minder ziektes

Een groot nadeel van opvang en de peuterspeelzaal zijn de besmettelijke ziektes. Zodra je kindje naar de opvang gaat weet je dat verkoudheid meer regel is dan uitzondering. Maar ook meer ernstige ziektes als kinkhoest, mazelen, waterpokken, griep en andere ziektes komen regelmatig voor op een kinderdagverblijf. Bij een gastouder is die kans gewoon een stuk kleiner, omdat je kindje direct contact heeft met veel minder kinderen.