Laat een prentenboek maken

prentenboek maken

Het is heel belangrijk voor kinderen dat hun ouders ze voorlezen. Hier leren ze namelijk veel van. Voorlezen is voor ieder kind anders. Ouderen kinderen kunnen zich namelijk beter concentreren op langere verhalen terwijl kleinere kinderen zich meer richten op afbeeldingen. Wil je kleintje verrassen met een leuk verhaal? Laat dan een prentenboek maken. Wist je dat je bij Bookadew heel eenvoudig je eigen prentenboek kunt maken? Zo kun je zelfgemaakt verhaal vertellen met korte zinnen en prachtige illustraties. 

Hoe schrijf je je eigen prentenboek? 

Het belangrijkste is dat je kiest voor een eenvoudige verhaallijn. Kies een aantal karakters en geef de hoofdpersonage een probleem dat opgelost moet worden. Je eigen prentenboek produceren klinkt ingewikkeld, maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wat je nodig hebt is software om je eigen pagina’s te ontwerpen en dat je een drukklaar pdf-bestand klaar hebt liggen. Je kunt gebruik maken van de prijscalculator op de website van Bookadew om je boek samen te stellen. Maak een keuze tussen een soft- of hardcover en selecteer het formaat dat je wilt gebruiken. Zo weet je precies wat het gaat kosten. Daarnaast moet je ook nog denken aan de oplages. Hoeveel kinderboeken wil je drukken? Wil je er één of misschien wel tien? Jij bepaalt zelf de oplage. 

prentenboek maken

Je eigen prentenboek drukken is nog nooit zo simpel geweest. Bekijks een de voorbeelden op de website en zie wat er allemaal mogelijk is.