De voordelen van houten speelgoed kopen

Speelgoed is tijdloos en iets wat altijd zal blijven bestaan, maar het heeft wel heel veel veranderingen ondergaan. Kinderen speelden vroeger met tollen of bouwpakketten, terwijl er tegenwoordig radiografisch bestuurbare auto’s of pratende poppen op de markt zijn. Ook is er een hele verschuiving geweest in het materiaal van het speelgoed. Vandaag de dag is namelijk bijna al het speelgoed van plastic. Dit is een goedkoop materiaal, maar er zitten natuurlijk een heleboel nadelen aan plastic. Er zijn veel betere materialen waar speelgoed van gemaakt kan worden, zoals bijvoorbeeld hout. Houten speelgoed kan namelijk net zo leuk of zelfs leuker zijn dan plastic speelgoed! In deze blog zullen we meer vertellen over de voordelen van houten speelgoed kopen. Lees dus snel verder!

Houten speelgoed kopen is veel milieuvriendelijker

Tegenwoordig is er steeds meer bekend over hoe schadelijk plastic voor het milieu is. Dat is ook één van de redenen waarom steeds meer mensen minder plastic gebruiken. Houten speelgoed kan op een duurzame manier geproduceerd worden, waardoor het dus een stuk milieuvriendelijker is. Het is niet zo dat er gezonde bomen gekapt worden voor het speelgoed. Het meeste speelgoed wordt namelijk gemaakt van rubberbomen. Deze bomen produceren na een aantal jaar geen rubber meer. Door er speelgoed van te maken krijgen deze bomen een tweede leven.

Goed voor de ontwikkeling en de fantasie van kinderen

Kinderen kunnen snel overprikkeld raken van het speelgoed van tegenwoordig. Een fel gekleurde auto met geluid ziet er misschien heel vet uit, maar de kans is groot dat een kind hier al snel niks meer aan vindt. Dit komt doordat dit soort speelgoed niet inspeelt op de fantasie en creativiteit van kinderen. Door houten speelgoed kopen, krijgt een kindje de kans om zelf iets te creëren. Bovendien stimuleert houten speelgoed de oog-handcoördinatie van kinderen, aangezien ze zelf iets moeten bouwen of ergens aan moeten draaien of tegen moeten duwen.

Houten speelgoed kopen is erg veilig voor je kinderen

Bij het produceren van plastic speelgoed komen er een heleboel schadelijke stoffen vrij en de kans is groot dat deze in het speelgoed zitten. Wanneer een kind dit speelgoed in zijn of haar mond stopt, kan dit erg gevaarlijk zijn. Houten speelgoed is gemaakt van natuurlijke materialen en is dus niet schadelijk. Vaak is houten speelgoed ook groter dan speelgoed van plastic, waardoor kleine kinderen de onderdelen een stuk minder makkelijk door kunnen slikken. Houten speelgoed kopen is dus een stuk veiliger voor je kindje.

Houten speelgoed gaat erg lang mee

Naast dat kinderen sneller op plastic speelgoed uitgekeken zijn, gaat plastic ook een stuk minder lang mee dan hout. Je zal het vast al wel vaker meegemaakt hebben dat het favoriete speelgoed van je kind kapot is gegaan. Dit is natuurlijk erg jammer voor je kind, maar ook voor je portemonnee. Houten speelgoed is niet zo breekbaar als plastic speelgoed. Het kan dus best een keertje van de tafel vallen of onderin de opbergdoos gegooid worden. Je kind kan dus veel langer plezier hebben van houten speelgoed kopen.