Diamond painting

Diamond painting

4 goede redenen om diamond painting als hobby op te pakken

Wanneer we het over diamond painting hebben, dan hebben we het over een mooie handwerkhobby die oorspronkelijk in het verre oosten is ontstaan. Door vele kleine steentjes over een vooraf bedrukte canvasplaat aan te brengen ontstaat een prachtig effect en wordt de bedrukte foto of afbeelding op een eigengereide doch prachtige manier getoond. Tegelijkertijd geldt diamond painting dus als een ware hobby voor veel mensen. Hieronder lees je om welke vier redenen dit eigenlijk zo’n goede hobby is om op te pakken.

Goed tegen stress

Nagenoeg elke hobby waarbij je niet naar een scherm kijkt maar zelf bezig bent met je handen om iets te creëren heeft een stressverlagend karakter. Diamond painting vormt hierop allerminst een uitzondering. Het is voor iedereen aan te raden om voldoende tijd te besteden aan minstens één hobby van deze statuur. Naast het verlagen van de stressniveaus kan een dergelijke hobby helpen om angstgevoelens weg te werken en slaapproblemen tegen te gaan.

Hersentraining

Wanneer je bezig bent iets te creëren train je onbewust ook je hersenen. Je zult je tijdens het diamond painten namelijk wel gewoon goed moeten concentreren. Deze hersentraining is zeer nuttig, want het helpt je hersenen jong te houden, iets dat kan bijdragen aan het verkleinen van de kans op het ooit ontstaan van hersenziekten.

Training motorische kwaliteiten

Bij diamond painting draait het allemaal om talloze kleine steentjes die op hun plek moeten worden aangebracht. Deze handelingen dragen bij aan het bevorderen van je motorische kwaliteiten.

Diamond painting

Stimulans creativiteit

Tenslotte is diamond painting bij uitstek een hobby waarmee je je creativiteit kunt bevorderen en uitdagen. Een bijkomend gunstig aspect is dan dat als je daadwerkelijk iets fraais hebt geproduceerd, dat dat ook tot de nodige voldaanheid en tevredenheid kan leiden.