Ochtend zieken remedies om te proberen:

Eet meerdere maaltijden

(Bron: verloskundige praktijk)

Als u gewend bent om drie maaltijden per dag te eten, moet u mogelijk de maaltijd tijden aanpassen terwijl u deze fase in uw zwangerschap krijgt. Je zult gevoeliger zijn voor geuren en texturen, en te veel van alles kan genoeg zijn om je naar de badkamer te sturen. 

In plaats daarvan, focus op het krijgen van 5-6 kleine maaltijden per dag. Het is onmogelijk om te zeggen wat je zou moeten eten, want je smaak kan elke dag veranderen. Op een dag wilt u alleen rijst pudding in de maag hebben, en de volgende dag zal het op de no-go lijst staan. Houd je keuken vol met gezonde en makkelijk te pakken snacks, dus als een snack je niet smaakt, heb je altijd een back-up.

Probeer lichte oefeningen

Het ding dat niemand je vertelt over ochtendmisselijkheid is dat het zelden beperkt is tot de ochtend. Iedereen die last heeft gehad van ochtendmisselijkheid zal je vertellen dat de naam echt niet past bij de aandoening. Het kan op elk moment van de dag of nacht toeslaan, dus u bent misschien terughoudend om uw huis te verlaten (of zelfs uw bed).

Vermijd sterke geuren

Het is niet alleen voedsel geuren die kunnen leiden tot uw misselijkheid. Sterke parfum, reinigings benodigdheden en sigarettenrook kunnen de schuld zijn. Probeer de kook taken door te geven aan iemand anders terwijl u zich onwel voelt en houd vensters open om de ophoping van kookgeuren te minimaliseren. 

Hopelijk heeft u hiermee genoeg informatie, mocht u nog meer vragen hebben dan kan u terecht bij de verloskundige in Rotterdam.