Welke borstcompressen voor moeders die borstvoeding geven?

zoogcompressen

Borstvoeding brengt veel plezier met zich mee, maar helaas ook enkele uitdagingen. Een van de meest voorkomende zijn lekkende borsten, wat zorgt voor ongemak. Gelukkig is er een gemakkelijke oplossing: zoogcompressen.

Dit zijn kleine inzetstukken ie je in je beha kan plaatsen om het overschot aan moedermelk op te nemen en de teel droog te houden. Ze zijn er in verschillende vormen, maten en soorten – en net als al het andere in de wereld van babyproducten, kan het aantal opties overweldigend zijn.

zoogcompressen

Wegwerp versus herbruikbare zoogcompressen

Er zijn twee primaire soorten zoogkompressen: wegwerp of herbruikbaar en en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wegwerpartikelen zijn handig, maar kunnen duur zijn, herbruikbare materialen zijn zuiniger en milieuvriendelijker, maar moeten worden gewassen.

Als het vooruitzicht om nog een was te doen je met angst vervult, zijn wegwerpbare borstkompressen misschien de juiste keuze. Je schuif ze in je beha en gooit ze weg na gebruik – eenvoudiger kan het niet worden.

Maar als we jonge mama’s ondervragen , dat is het vooral de kwaliteit die belangrijk is.

Zoogcompressen moeten deze eigenschappen vervullen, of ze zijn de investering niet waard.

  • Een hoog absorbtievermogen
  • Niet te dik
  • Voorzien van kleefstrips die de compressen op hun plaats houden
  • Zacht van materiaal

Wat met herbruikbare borstcompressen?

Herbruikbare compressen kun je wassen en hergebruiken en dat is goed voor je portemonnee en het milieu. Zorg er wel voor dat je meerdere stuks voor handen hebt. De beste stoffen zijn biologisch katoen of bamboebadstof. Geen daarvan zal aan je gevoelige huid blijven plakken en ze zijn zo gewassen en gedroogd.

Wat zogende mama’s wel op prijs stellen is de grootte van de pads. Beha’s zijn niet one size fits all, maar borstkompressen zijn dat meestal wel, waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste pasvorm en bedekking te vinden.