Wat is kraamzorg in Roosendaal? 

prentenboek maken

Ben je zwanger? Allereerst gefeliciteerd, want je gaat waarschijnlijk een prachtige tijd tegemoet. Tijdens de zwangerschap zijn er natuurlijk wel veel dingen die geregeld moeten worden. De moeder gaat vaak op het internet op zoek naar de leukste kleding en de vader gaat aan de slag met de kinderkamer. Zo moet de hele kinderkamer verbouwd worden en moeten er ook nog eens verzorgingsspullen komen voor het kindje. Daarnaast is het alvast van belang om na te denken over de kraamzorg in Roosendaal. De eerste dagen na de bevalling zijn namelijk enorm zwaar voor de moeder. Op deze dagen komt er altijd een kraamverzorgende langs. Wat is kraamzorg precies? En wat zijn de taken van een kraamverzorgende? Onderstaand vertellen we er alles over!

Kraamzorg in Roosendaal

In Nederland is het vanzelfsprekend: als je een baby krijgt, komt er altijd tijdens de kraamweek een kraamverzorgende in huis. De kraamverzorgende zorgt ervoor dat alles goed gaat met het kind, maar natuurlijk ook met de moeder. Kraamzorg zoals wij dat hier kennen, is uniek in de gehele wereld. Er is geen ander land waar vrouwen een kraamverzorgende krijgen die hen ondersteunt met verschillende taken. Tijdens de kraamweek leer je van de kraamverzorgende precies hoe je je baby het beste kunt verzorgen. Zo geeft de kraamverzorgende handige adviezen, die helpen met het opvoeden van het baby’tje. Wil je bijvoorbeeld borstvoeding geven aan het kind? Dan kan de kraamverzorgende hier handige adviezen over geven. Maar wanneer krijg je kraamzorg in Roosendaal? Lees het hieronder!

Wanneer krijg je kraamzorg in Roosendaal?

Iedereen heeft in Nederland recht op kraamzorg in Roosendaal. Volgens de wet heeft iedereen recht op minimum 24 uur aan kraamzorg. Deze 24 uur is altijd verdeeld over acht dagen, maar dit is afhankelijk van de situatie. Hoeveel uur jij precies krijgt na de bevalling, wordt afgesproken bij een intakegesprek. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je meer uur nodig hebt en dit wordt vervolgens besproken.

Wat doet een kraamverzorgende?

Wanneer je kiest voor kraamzorg in Roosendaal, is het wel handig om te weten wat een kraamverzorgende precies doet. De taken van een kraamverzorgende zijn erg divers, maar wel van groot belang. De kraamverzorgende legt bijvoorbeeld de benodigde spullen klaar voor een thuisbevalling, maar assisteert ook de verloskundige bij de bevalling. Een kraamverzorgende zorgt ook voor een ontspannen sfeer tijdens en na de bevalling. Het is namelijk behoorlijk chaotisch tijdens de eerste kraamweek en de kraamverzorgende zorgt dan voor een ontspannen sfeer.

Kraamzorg in Roosendaal is er ook voor de overige gezinsleden. Zo zal de kraamverzorgende ook zorg bieden aan eventuele zusjes en broertjes. Voor de moeder is het bijvoorbeeld moeilijk om bepaalde huishoudelijke taken uit te voeren. Een kraamverzorgende kan bepaalde licht huishoudelijke taken uitvoeren. Op die manier staat de moeder er niet alleen voor en dit is perfect als de moeder alleenstaand is. De kraamverzorgende kan bijvoorbeeld het eten bereiden, maar ook schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren. Op die manier hoeft de moeder zich geen zorgen te maken over de taken in het huis en kan er gefocust worden op het kindje.

Meer weten? Bekijk de website Kraamzorgzeeland.nl.