Wat zijn autopeds en waarom ze zo leuk zijn voor kinderen

Wat zijn autopeds? Vaak worden ze in één adem genoemd met de step. Je gebruikt ze dan ook op dezelfde manier, met je spierkracht. Maar eigenlijk is de autoped de robuuste broer van de ‘gewone’ step. Met grote luchtbanden en een wat dikker frame. Autopeds zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Leuk voor kinderen maar ook erg leuk voor volwassenen.

Autopeds zijn populair (ook onder volwassenen)

Veel mensen willen tegenwoordig een autoped kopen. Niet alleen maar voor hun kroost, maar ook veelal voor hunzelf. Want de autoped is namelijk ook erg populair onder volwassenen. Zij zullen misschien ook wel voor een elektrische aangedreven variant willen gaan. Voor kinderen is dat ten eerste te gevaarlijk en ten tweede ook absoluut nodig of handig. Een autoped is een populair middel voor kinderen om te bewegen en de spieren goed te ontwikkelen. Dat kan ook binnenshuis. De wielen zijn bij veel autopeds speciaal daarvoor gemaakt. 

Vanaf 2 jaar

De autoped is dan wellicht de robuuste variant van de step, maar ze zijn er toch ook echt voor kinderen vanaf 1 of 2 jaar. Met drie wielen van elk 10 inch legt je zoontje of dochtertje gemakkelijk lange ritten af. Dat kan dus veel binnenshuis, maar ook wel zo leuk om ook buiten de deur rond te rijden. Bijvoorbeeld in de tuin of als je een leuke boswandeling op het programma hebt staan met de kleine. 

Natuurlijk is veiligheid het allerbelangrijkst. Laat je kind dus vooral pas op een autoped rondrijden als het evenwicht voldoende ontwikkeld is. Vervolgens is het belangrijk dat je de autoped eerst goed afstelt. Zet het stuur op de juiste hoogte zodat je zoontje of dochtertje een goede houding heeft. Ook belangrijk is dat je kind weet hoe je moet remmen. 

Dit zijn autopeds in het kort

  • Grotere broer van de step
  • Autopeds zijn vaak onverwoestbaar. Dus veilig voor je kind
  • Ze zijn goed voor de spierontwikkeling van je kind
  • Te verkrijgen met 3 wielen voor de beste stabiliteit 
  • Grotere wielen dan bij de step. Daardoor is de autoped beter te besturen voor jonge kinderen.

3 wielen voor de beste stabiliteit

We zeiden het al eerder: de autoped heeft grote wielen. Groter dan de step. Daarom is het vooral voor de jongste kinderen veel geschikter. Met kleine wielen in combinatie met de onregelmatigheden van een stoep, vallen de kleintjes eerder. Drie wielen biedt dus de beste stabiliteit en de beste veiligheid. Maar ook kan je kind makkelijker vooruitkomen met grote(re) wielen. Wil je kind ook echt stunts gaan uitvoeren met de autoped of step? Dan raden we je de stuntstep aan. De naam zegt het al: de stuntstep is speciaal voor het wat creatievere stuntwerk.