De oefenbroekjes voor je kindje

Wanneer jij je kind graag zindelijk wilt maken en je merkt dat het al wel zover is dat het al wel eens het aangeeft maar af en toe toch nog een ongelukje heeft kan je oefenbroekjes gaan gebruiken. Ongelukjes voorkomen willen we dan zeker voor je kind zien te voorkomen. Zindelijk maken is niet zo gemakkelijk als we denken.

Als je kind dan bijna zindelijk is maar toch zo nu en dan een klein ongelukje heeft kan je er voor kiezen om oefenbroekjes te gaan gebruiken. Deze hebben vaak vrolijke printjes op de broekjes waardoor een kind het zindelijk worden alleen maar nog leuker vindt. Elk kind vindt het leuk om een broekje te hebben met die vrolijke printjes erop. Doordat de oefenbroekjes een stretch stof hebben kunnen ze gedragen worden van twee tot vier jaar. De oefenbroekjes worden ook wel trainingsbroekjes genoemd die jou als ouder helpen bij de zindelijkheidstraining van je kind.

Wat is de werking van de oefenbroekjes

De oefenbroekjes hebben veel weg van een onderbroek maar door de absorberende vulling pakt het een plasje goed op. Wanneer het kind dan in het oefenbroekje plast voelen ze dat het nat wordt en dat vinden ze toch niet een heel prettig gevoel. Hierdoor worden ze zich bewust dat het plasje niet op de juiste plek terecht komt. Hierdoor worden ze zich bewust dat ze zindelijk moeten worden. Wanneer je extra absorptie wilt in de oefenbroekjes kan je er voor kiezen om een extra bamboe inlegger te gaan gebruiken.

Wat zijn de voordelen van de oefenbroekjes

Uiteraard zitten er voordelen aan de oefenbroekjes

• Het versnelt de zindelijkheid

• Het heeft een perfecte pasvorm door de stretch stof

• Het voorkomt doorlekken door de ademende en waterdichte buitenkant

• De binnenlaag is van een zacht katoen en heeft een twee-laags kern van microvezel

• Het werkt prima voor het opvangen van ongelukjes

• De oefenbroekjes hebben verschillende printjes waardoor het naar elke smaak toegepast kan worden