Wat leert een kind op de kinderopvang?

Je maakt je ontbijt klaar en je kijkt nog even op om te zien waar kleine Han zich mee bezighoudt. Tot je grote verbazing zie je dat Han zelf zijn jas heeft aangetrokken. Sinds wanneer kan je kind dit zelf? Heeft hij dit soms geleerd op kinderopvang Columbus Junior? Snel neem je contact op met de kinderopvang van locatie Losser en je vertelt wat er zojuist is gebeurd. De kinderopvang neemt de telefoon op en vertelt jou dat de kinderopvang niet zomaar een oppasadres is, maar dat ze zich bezighouden met de ontwikkeling van de kinderen. Wat leren kinderen dan allemaal op de kinderopvang? We zetten het op een rijtje in deze blog. 

Allerlei praktische dingen

Je kind leert op de kinderopvang allerlei praktische dingen. Daarbij kun je denken aan veters strikken van hun schoenen, zelf hun jas aantrekken, maar ook zelf hun beker en lunchtrommel openen. Dit is niet alleen goed voor hun ontwikkeling, maar het is ook nog eens handig voor de ouders van de kinderen. Je kinderen worden op deze manier meer zelfstandig. 

Cognitieve ontwikkeling

Cognitieve ontwikkeling is het mentale proces van opslaan, verwerken , terughalen en toepassen van informatie en kennis. Dit leert je kind op een kinderdagverblijf op allerlei manieren. Spelenderwijs, maar ook doordat we de kinderen voorlezen uit allerlei boeken. 

Bewegen

Verder leren we de kinderen ook om op de juiste manier te bewegen. Daarbij kun je denken aan lopen, zitten, kruipen en rollen. Dit leren we de kinderen met spelletjes, muziek en oefeningen.