Wasbare luiers: goed voor het milieu, je portemonnee én je kindje!

Terug van toen opa en oma nog klein of geeneens geboren waren: de wasbare luiers! Alleen zijn de wasbare luiers van nu niet meer van die saaie, katoenen lappen. Gemaakt van katoen, bamboe, fleece of andere natuurlijke materialen en voorzien van de leukste prints. Zo kan je baby op een warme dag, gekleed in enkel een hippe wasbare luier, helemaal de show stelen met zijn look! Doordat er geen rare kunstmatige absorberende korrels in zitten, is de kans dat je kleintje allergisch reageert op wasbare luiers minimaal. Zeg luieruitslag dus maar vaarwel, dit is beter voor mooie babybillen. Door het gebrek aan absorberende korrels voelt je kroost ook eerder dat het nat is, waardoor het maanden eerder zindelijk kan zijn. Pure tijdswinst voor jou als ouder!

Lekker ecologisch doen

Ecologisch doen is vaak duur. En ja, de aanschaf van wasbare luiers is hoger dan die van een verpakking wegwerpluiers. Maar die gaan veel minder lang mee, en leveren honderden kilo’s afval op. Door wasbare luiers te gebruiken, gooi je per verschoning alleen het inlegvel met ontlasting weg. De luiers zelf kunnen op 40 graden in de wasmachine. Dit kun je in een speciale luierwas doen, maar ook gewoon bij het andere wasgoed zodat je alleen volle trommels draait. Als er maar geen wasverzachter bij zit, dan absorberen de wasbare luiers minder en gaan ze lekken. En een baby die een spoor van poep achterlaat, dat wil natuurlijk niemand. Drogen kun je ze natuurlijk aan de lijn, maar als je meer haast hebt, mogen ze ook best in de droger.

Besparen mét je baby, niet óp je baby

Je kleintje verdient het beste, dus je geeft hem wat hij nodig heeft. En als dat goedkoper kan, voor dezelfde of juist meer kwaliteit, vooral doen! Een goed voorbeeld hiervan zijn wasbare luiers. Door één kind van geboorte tot zindelijkheid wasbare luiers te laten gebruiken, bespaar je al de helft van de kosten in vergelijking met wegwerpluiers.