Een origineel cadeau voor de kerst

De dagen worden eerder donker, buiten is het koud en straten zijn versierd met gezellige verlichting. Kortom, de feestdagen zijn in aantocht! Het enige wat nu nog ontbreekt zijn de cadeautjes onder de kerstboom. Ben je inspiratieloos en weet je even niet wat je jouw vrienden en familie moet geven? Geen zorgen! Wij geven je een tips voor het uitkiezen van een origineel cadeau, waardoor je niet met lege handen aan hoeft te komen bij het kerstdiner.

Maak het persoonlijk

Een cadeau is natuurlijk het leukst als dit persoonlijk is en bij iemand past. Een staatslot, doucheschuim of een cadeaubon is leuk, maar dit zijn standaard cadeautjes die niet laten blijken dat je hebt gezocht naar iets persoonlijks. Probeer vooraf goed te bedenken waar iemand van houdt. Denk bij persoonlijke cadeautjes bijvoorbeeld aan het laten graveren van ornamenten en kerstballen, zoals een kerstbal met naam. Naast het graferen van kerstversiering kun je er ook voor kiezen om een mok, kaars, fotolijstje of een foute kersttrui of pyjama te laten bedrukken. De boodschap heb je zelf in de hand en kun je zo grappig of zakelijk mogelijk maken.  

Probeer er vroeg bij te zijn

Natuurlijk is december een van de drukste maanden van het jaar. De meeste mensen hebben niet veel tijd voor het kopen van een kerstcadeau of stellen dit zo lang mogelijk uit, waardoor ze vervolgens geen origineel cadeau meer kunnen vinden omdat alles uitverkocht is. Om dit te voorkomen is het aan te raden om bijtijds al te verzinnen wat je wil gaan kopen en waar. Op deze manier ben je gericht aan het zoeken en zul je sneller een cadeau vinden. Ben je echt heel druk en wil je de overvolle winkels vermijden? Dan kun je altijd nog een cadeau online bestellen. Houd hierbij wel rekening met de levertijd.