Waarom een vuurwerkbril dragen tijdens oud en nieuw verstandig is

vuurwerk

Het jaar is bijna ten einde. Over een paar weken is het Kerst en vervolgens alweer oud en nieuw. Bij deze traditie staan oliebollen, veel gezelligheid en vuurwerk centraal. Houd je meer van siervuurwerk? Of heb je ook al eens gedacht aan knalvuurwerk? Enorm gezellig en leuk, maar het is belangrijk om ook aan je veiligheid te denken en daarmee een vuurwerkbril. Een vuurwerkbril staat misschien niet mooi, maar beschermt je wel tijdens het kijken naar vuurwerk en het afsteken ervan. 

Belang van een vuurwerkbril

Veel vuurwerk kan gevaarlijk zijn. Toch lijkt het alsof veel mensen de gevaren van vuurwerk onderschatten. Wist je bijvoorbeeld dat je minstens 10 meter afstand moet nemen van het vuurwerk? Veel mensen weten dat niet en uit onderzoek blijkt dat meer dan 50 procent van de jongeren in Nederland 5 meter of minder afstand neemt. De kans op oogletsel neemt hierdoor toe. 

Een vuurwerkbril staat niet zo stoer, maar beschermt je wel tegen het vuurwerk en kan een wezenlijk verschil maken. Als je een ongeluk krijgt en vuurwerk komt in je oog terecht, dan is de kans op blijvend oogletsel zeer hoog. Een percentage raakt zelfs blind. Er zijn dus redenen genoeg om een vuurwerkbril te dragen. 

Ook een bril op als je naar vuurwerk kijkt? 

Ja, het is ook van belang een bril te dragen als je naar vuurwerk kijkt. Je loopt zelfs bijna evenveel gevaar als wanneer je het vuurwerk zelf afsteekt. Altijd dus een veiligheidsbril op. Een aantal tips om veilig om te gaan met vuurwerk zijn: maak gebruik van een aansteeklont, houdt 10 meter afstand, let op je omgeving, draag katoenen kleding en steek geen vuurwerk af vanuit je hand. Het is een kleine moeite om een veiligheidsbril op te zetten waar je levenslang plezier van zult hebben. Zo kun je op een fijne en veilige manier genieten van het knalvuurwerk van Vuurwerkland.nl